sprekerIlja Gort

Ilja Gort

Ilja Gort is componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont.

Offerte aanvragen

Met een enorme hoeveelheid succesvolle reclame tunes achter zijn naam verkiest Ilja het Franse land om zich daar als wijnboer te vestigen al waar hij het uiteindelijk tot één van de beste wijnmakers heeft weten te schoppen. In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij die in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ waarvan zowel de rode, witte als de rosé razend populair zijn.

Ilja schreef meerdere boeken, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Het Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie, waaraan onlangs De Vrouwenslagerij en Chateau Slurp werden toegevoegd.

“De inspirerende spreker houdt graag een verrassende en buitengewoon geestige spreekbeurt over wijn, Frankrijk en het beste in het leven.”

Ilja Gorts optreden kan worden uitgebreid met een wijnproeverij en zelfs met een performance waarbij hij, samen met het publiek, live muziek componeert. Uitgangspunt hierbij zou dan zijn het maken vaneen televisiecommercial vanuit de visie marketing en beleving.

Ter ere van het verschijnen van de vijftigste Slurp! fileert hij in deze aflevering onbarmhartig het brein van de Fransman. Wellicht heb je er wel eens een gezien, een Fransman. Ogenschijnlijk niets aan de hand.
Maar kijk uit! Tussen de oren van Fransen en Hollanders zit een loopgraaf vol verschillen!
De vier meest in het oogspringende zijn:
1. Fransen eten geen oliebollen.
2. Fransen lijden aan dwangmatige administratiezucht.
3. Fransen vinden geld gênant.
4. Fransen houden van wachten!
Allez, on y va!

Boek Ilja Gort

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Ilja Gort. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Ilja Gort

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief