Femke Halsema

Femke Halsema

Nadat Femke Halsema het Nederlandse politieke toneel verliet in januari 2011, bouwde ze een nieuwe en politiekvrije carrière op in de academische wereld, schreef ze en maakte ze programma’s voor televisie, en werkte ze als consultant voor de private en publieke sector.

Hoewel ze een brede expertise heeft opgebouwd, bevinden haar belangrijkste interesses zich in het veld van duurzame ontwikkeling van tweede- en derdewereld economieën, de betekenis van moderne mediatechnologie en sociale media (in het bijzonder voor mensenrechten en democratie), en het voorkomen van moderne, populaire cultuur in films, literatuur en in het publieke debat.

Femke Halsema is een Nederlandse opinieleidster die haar strepen verdiende door haar sterk onafhankelijk en intellectueel optreden. Tijdens haar jaren als lid van het Parlement, als nationaal politica, oefende ze een grote invloed uit op het publieke en politieke debat als trouwe voorvechtster van mensenrechten, vrouwenrechten en liberale rechten. Ze heeft een omvangrijk netwerk opgebouwd in de publieke en private sector, en wordt aanzien als pragmatisch, doelgericht en vastberaden.

Femke was tot 2011 politiek leider van GroenLinks. Momenteel schrijft ze een boek over misdaad en de maatschappelijke en persoonlijke impact daarvan en werkt ze aan een documentaire reeks voor de NTR over moslima’s.
Ze schrijft wekelijks een column voor het internet nieuwsmedium ‘De Correspondent’ . 

Daarnaast is ze :

  • Voorzitter van de door het ministerie van Economische Zaken ingestelde commissie over ‘Behoorlijk Bestuur’. Het rapport ‘Een lastig gesprek’ dat verscheen in september 2013.
  • Voorzitter van de Raad van advies van de ASN bank
  • Voorzitter van de Raad van Toezicht van Weekblad Pers Groep
  • Voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Vluchteling
  • Voorzitter van Bestuur Stichting Female Economy ( Theater van Adelheid Roosen)
  • Goodwill ambassadeur van verschillende goede doelen-organisaties

Femke is beschikbaar als interviewer, dagvoorzitter of voor een spreekbeurt/lezing

Informatie aanvraag

Prijs op aanvraag

Foto: Stephan Vanfleteren