Alina Kiers

Alina Kiers

Met haar ervaring en achtergrond in de verpleegkunde, haar theatrale mogelijkheden en haar flamboyante presentaties is Alina Kiers de meest gevraagde dagvoorzitter in en rond Groningen

Alina Kiers studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen. We kennen Alina met name van de in Groningen megapopulaire cabaretgroep ‘De Bende van Baflo Bill’ en ‘Voorheen de Bende mit Pazzipanten’ Daarnaast speelde ze bij Theater te Water, een beroemd regionaal varend theatergezelschap uit het Noorden.
Ze was/is als actrice betrokken bij een groot aantal professionele theater- en TV-producties. Alina presenteerde radioprogramma’s bij Radio Noord, deed en doet ad-hoc TV-werk en verzorgt presentaties en intermezzo’s op bedrijfsavonden, festivals etc.

Voorheen gaf ze presentatieworkshops op de School voor de kunsten van het Noorderpoortcollege. Ze bedacht en produceerde verschillende theaterprogramma’s en ook drie cd’s.

Alina Kiers verzorgt samen met Frank Den Hollander korte humoristische acts op congressen, symposia, openingen en andere evenementen