presentatorLenette van Dongen

Lenette van Dongen

Nederlands cabaretière en zangeres.

Van Dongen debuteerde in de musical ‘Cabaret’ en speelde vervolgens in ‘Jeans’, ‘Adèle in Casablanca’ en ‘Tsjechov’.

Offerte aanvragen

In 1989 speelt ze met Peter Lusse en Hans van Gelder het theaterprogramma ‘Pappenheim’. Sinds 1993 treedt zij op met solo-cabaretvoorstellingen. In 2004 won ze samen met Spinvis de Annie M.G. Schmidt prijs. In het seizoen 2003/2004 speelde ze een hoofdrol in de musical Mamma Mia! als alternate van Simone Kleinsma, eerder speelde zij in de musical Tsjechov naast onder anderen Boudewijn de Groot.

Na de dood van Theo van Gogh had Van Dongen moeite met het schrijven van conferences; in plaats daarvan maakte ze het muzikale programma Rafels. In 2007 speelde ze in de musical Doe Maar! Eind 2007 maakte ze voor Teleac samen met regisseur Walter Goverde negen ontroerende interview uitzendingen met en voor mensen met een verstandelijke beperking.

“Cabaretière en columniste Lenette van Dongen deelt rake klappen uit aan kruidentheemutsen, de grote bek in de sportschool, het multitaskende moderne voruwenleven en dubbel D-borsten.”

Nu is zij weer druk bezig met het maken en spelen van haar nieuwe, 7e solovoorstelling: ‘Nikè, godin van de overwinning’ die november 2008 in première zal gaan. Verder schrijft Lenette elke maand een column voor het blad ‘Opzij’. Deze eerste columns verschenen in de bundel ‘Lenette’ In het najaar 2008 is er een tweede bundel verschenen ‘Morgen ga ik weer van hem houden’.

Lenette wordt veel gevraagd voor:

Congressen waar de vrouw centraal staat
Verschil man vrouw thema’s
Standaard optredens variërend in duur
Muzikale optredens

Boek Lenette van Dongen

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Lenette van Dongen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Lenette van Dongen

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief