presentatorBeno Hofman

Beno Hofman

Hij staat in Groningen bekend als dé huishistoricus van RTV Noord en OOG TV. Hij heeft een groot talent om zijn uitgebreide kennis van de regionale en lokale geschiedenis op een voor iedereen begrijpelijke en aangename wijze voor het voetlicht te brengen.

Offerte aanvragen

Beno Hofman maakte naam als bedenker en presentator van het populaire en meermalen bekroonde televisieprogramma Beno’s Stad. Daarnaast is hij vaste wekelijkse gast op Radio Noord met een aan de actualiteit gerelateerd historisch verhaal.

Eind 2008 werd Beno door de lezers van het Dagblad van het Noorden gekozen tot ‘Stadjer van het jaar’. ‘Niet eerder zette de winnaar de negen medekandidaten op zo’n grote achterstand’, schreef de krant. Een greep uit de motivaties: ‘Hoe hij over de Groninger geschiedenis vertelt, kan geen ander’; ‘Hulde voor de originele manier waarop hij allerlei aspecten van de Groninger geschiedenis onder de aandacht brengt’; ‘Door hem ben ik trots op Groningen en haar geschiedenis’.

“In Noord Nederland is Beno Hofman een veelgevraagd spreker over uiteenlopende historische onderwerpen, waarbij hij soms letterlijk het historische figuur zelf is.”

Beno Hofman werd in 1954 in Workum (Fr.) geboren uit Groninger ouders. Nadat Beno in 1980 afstudeerde in de historische-geografie, werkte hij jarenlang in de stad Groningen als docent in het middelbaar onderwijs en zette een grote reeks publicaties op zijn naam.

Intermezzo
Beno Hofman verzorgt op maat gesneden historische luchtige, cabareteske intermezzo’s. Hij kruipt daarbij in de huid van een figuur uit de geschiedenis die het onderwerp vanuit historisch perspectief beschouwt en nuanceert. Zo verbeeldde hij bijvoorbeeld op “ Open Monumentendag” de historische kaartenmaker Johan Sems. Tijdens een concert in de Groninger Stationshal hield hij een voordracht met spoorgedichten als oud stationschef.

Boek Beno Hofman

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Beno Hofman. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Beno Hofman

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief