Hoe kiest u de juiste dagvoorzitter voor een evenement?

Gaat u een evenement organiseren? Dan bent u zich bewust van alle belangrijke beslissingen die u moet maken, waaronder de spreker. De juiste spreker kan bezoekers juist aantrekken en dat is precies wat u wilt. Kiest u de verkeerde spreker, dan leidt dat vaak tot ontevredenheid onder de bezoekers. Maar hoe kiest u dan wel de juiste spreker? Wij helpen u graag op de juiste weg. 

Start bij de basis 

Breng goed in kaart wat het doel is van uw evenement. Bedenk wie uw doelgroep is. Wie wilt u graag aantrekken? Ook het thema is natuurlijk van belang bij het kiezen van de juiste spreker. Bepaal vervolgens ook uw budget. Zo heeft u de basis om de keuze te maken voor de juiste spreker. 

De doelgroep 

Elk evenement trekt een bepaalde groep bezoekers aan. Deze bezoekers hebben behoeftes, wensen en eisen. Het kiezen van een populaire spreker is misschien voor de hand liggend, maar absoluut niet de beste optie. Een spreker moet aansluiten op de doelgroep. Wanneer de doelgroep bestaat uit bijvoorbeeld jonge ondernemers, dan kunt u kiezen voor een CEO van een groot bedrijf. Maar zij raken waarschijnlijk meer geïnspireerd door een jonge spreker die zelf ook doet aan innovatie. Een spreker moet aansluiten op de doelgroep. 

Waar voldoet de ideale spreker aan?

Een goede spreker weet het publiek te inspireren en weet precies wat er van hem wordt verwacht. Daarnaast beschikt hij natuurlijk over de juiste kennis en ervaring en weet de boodschap goed over te brengen. Maar dat maakt een spreker nog niet de ideale spreker voor uw publiek. De spreker moet voldoen aan de volgende eisen;

  • De spreker kan het publiek entertainen. 
  • De spreker kan het publiek iets leren. 
  • De spreker heeft een positieve boodschap. 
  • De spreker zet aan tot verandering. 
  • De spreker inspireert. 
  • De spreker sluit aan op het hoofddoel en thema. 

Nu u weet wat een spreker goed maakt en precies weet wie uw doelgroep is, kunt u op onderzoek uit gaan. 

Doe onderzoek naar de sprekers 

Doordat u in kaart heeft gebracht welke spreker goed bij uw evenement zou passen, wat het budget is en wat de ideale spreker is, kunt op onderzoek gaan. Selecteer sprekers binnen uw budget en bekijk in hoeverre zij echt voldoen aan uw wensen. Mocht u twijfelen op basis van de gevonden informatie. Kies er dan zeker voor om contact op te nemen. Zo vertellen wij u ook graag meer over de spreker. We denken graag met u mee. 

Uiteindelijk zal uw onderzoek tonen welke sprekers aansluiten op uw doelgroep, thema en doel van het evenement. Maar dus ook welke spreker past binnen het budget. Zo maakt u een weloverwogen keuze en maakt u alle bezoekers blij met een inspirerende spreker.

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief