dagvoorzitterMirella van Markus

Mirella van Markus

Mirella van Markus is presentatrice, dagvoorzitter en journalist.
Zij is één van de vaste gezichten van het dagelijkse SBS6 programma Hart van Nederland. Mirella heeft een brede belangstelling, die zich de laatste tijd steeds meer toespitst op zorg en maatschappij.

Offerte aanvragen

Mirella van Markus (1977) was tijdens haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam al programmamaker bij Studenten TV (Salto, lokale omroep Amsterdam). Na haar studie was ze vanaf 2001 als researcher verbonden aan productie bedrijf Bromet & Dochters. 

Twee jaar werkte Mirella bij Frans Bromet en maakte met hem series voor o.a. de VPRO Humanistische Omroep en de NCRV. Mirella ontwikkelde zich bij Bromet tot camera-journalist (camjo). Mirella gaf zelf de voorkeur aan zelf interviewen en maakte de overstap naar RTV Noord-Holland.

In 2003 kwam ze in dienst van de regionale omroep, eerst als camjo voor een aantal reportageprogramma’s, later als presentator en programmamaker van Vrijheid Blijheid (programma over vrijetijdsbesteding in Noord-Holland) en het wekelijkse jongerenprogramma SHOOT (vanaf 2004).

Mirella van Markus is in te zetten als presentatrice en dagvoorzitter.

Documentaire

In 2014 maakt Mirella in samenwerking met de NTR de documentaire ‘Wij willen ook een kind’. Hierin gaat zij op zoek naar de meest ideale constructie om samen met haar vrouw Claudia een kind te krijgen. Ondanks dat ze een sterke kinderwens hebben, zijn er zorgen en twijfels: heeft ons kind geen vader nodig? Welke rol krijgt de donor? Wat is het risico voor ons kind als het bij twee moeders opgroeit? Mirella gaat op zoek naar antwoorden.

Online

In samenwerking met LINDA.tv wordt de online serie ‘Moderne families’ ontwikkelt waarin Mirella op bezoek gaat bij verschillende niet-traditionele families, want steeds vaker kiezen mensen voor alternatieve manieren om een gezin te stichten.

Boek

Augustus 2021 verschijnt haar eerste boek ‘Wij willen ook een kind’. In deze praktische wegwijzer voor moderne families wordt besproken hoe je vorm geeft aan je kinderwens als niet alles vanzelf gaat. Met bijdrages van bekende en onbekende ouders, kinderen en experts. Samen met journalist Jorinde Benner vertelt zij over diverse opties en komen experts aan het woord, zoals een kinderwenscoach, een jurist en diverse wetenschappers. De ervaringsverhalen geven een ontroerend beeld van de meest uiteenlopende gezinssamenstellingen en hun emotionele zoektocht. 

Keynote

Alle vormen van niet traditionele gezinnen komen voorbij in de vorm van anekdotische ervaringsverhalen. Zoals co-ouderschap, single ouderschap, meerouderschap, draagmoederschap, adoptie etc. Emotionele, intieme verhalen afgewisseld met hilarische luchtige verhalen uit de praktijk. Daarnaast ook praktische informatie: Hoe vind je je weg in het vormgeven van een niet-traditioneel gezin? Hoe vind je een donor of een draagmoeder? Hoe adopteer je een kind? Hoe regel je co-ouderschap, hoe zit dit juridisch en financieel?

Boek Mirella van Markus

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Mirella van Markus. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Mirella van Markus

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief