dagvoorzitterMier

Mier

Ze zijn de luchtige rode draad en welkome onderbreking met cabaret. Ze halen in hun show op ontspannen manier de inhoud terug. Ze houden het publiek betrokken met scherpe interviews en leiden de discussie in een ontspannen sfeer waarin mensen het achterste van hun tong durven te laten zien.

Offerte aanvragen
De houding die MiER als cabaretiers heeft nemen ze heel bewust mee in het dagvoorzitterschap; de input van de sprekers en de mensen in de zaal bepaalt mede de inhoud van de dag. Overigens zonder van de planning af te wijken, da’s een ander stokpaardje. De lichte toon maakt het juist mogelijk om hele zware onderwerpen aan te pakken. Favoriete vormen zijn dan ook DWDD-achtige talkshows en Lagerhuisdebatten. Ook Twitter en andere Social Media worden veel gebruikt.

Het mooie van de combinatie dagvoorzitterschap – cabaret is dat het elkaar aan 2 kanten versterkt: Het programma krijgt meer lucht omdat a. je een saaie presentatie van een half uur kunt samenvatten met een knallende rap en b. de overgangen tussen inhoud en intermezzo’s in elkaar overvloeien. Het cabaret wordt versterkt omdat MiER veel meer heeft om op terug te grijpen: als je een gesprek zelf gevoerd hebt zit je beter in de materie dan wanneer je toehoorder bent geweest.

“MiER is leuk en ze krijgen elke zaal mee, maar ondertussen zijn ze heel serieus bezig met het doel van de bijeenkomst.”

Muzikaliteit
MiER heeft altijd een pianist of een volledige begeleidingsband bij zich, met fantastische muzikanten. Die improviseren in het cabaret-gedeelte keihard mee (zie de filmpjes) maar die zetten we ook anders in. Het beste voorbeeld is de prijsuitreiking: in veel gevallen is er een inzakmoment als de naam van de winnaar bekend is gemaakt. Dan staat de winnaar op en valt de zaal stil totdat hij /zij zich vanaf het midden van de derde rij naar het podium heeft geworsteld om de prijs in ontvangst te nemen. Bij ons zorgt de band voor de tromroffel en een triomftune die natuurlijk precies stopt op het moment dat de winnaar zijn hand uitsteekt naar de voorzitter van de jury, en dat maakt het echt af.

Opbouw
Net als een toneelstuk moet een congres of bijeenkomst een dramatische lijn hebben met een aantal pieken en rustpunten, dus daar denken we graag over mee. Ook daar kan de band een rol spelen, bijvoorbeeld door het ochtendprogramma alleen met pianobegeleiding te werken en voor de plenaire afsluiting de band in te zetten dan pomp je ineens heel veel energie de zaal in. Dat hebben we bijvoorbeeld vorige maand gedaan op een groot VSNG/SAP congres (2.000 pers) in Martiniplaza.

Boek Mier

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Mier. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Mier

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief