dagvoorzitterHenkjan Smits

Henkjan Smits

Bekend als: jurylid Popstars, Holland’s Got Talent, So You Wannabe A Popstar, X Factor, Idols, entertainmentdeskundige RTL Boulevard (2003-2006) en SBS Shownieuws (2007-2008) en als presentator bij SBS6 van Het Beste Idee Van Nederland (2007-2010), De Nieuwe Uri Geller (2008), Word ik Rijk (2009), Het Mooiste Pand van Nederland (2010).

Functie: talentscout, tv- en platenproducer, presentator, auteur van ‘De X-factor, een must voor sterren’ (2004) en ‘Ontdek je X-factor, de weg naar persoonlijk succes’ (2006).

Offerte aanvragen

Henkjan’s verhaal gaat over passie, authenticiteit, talent, uniciteit, identiteit, imago, betrokkenheid, enthousiasme, ambitie, positiviteit, zelfvertrouwen, oftewel de X-Factor en dwingt je het beste uit jezelf te halen en geen genoegen meer te nemen met resultaten waar je niet honderd procent tevreden over bent. Succes is, volgens Smits, voor iedereen weggelegd, iedereen heeft in bepaalde disciplines de X-factor, maar je moet wel eerst ontdekken wie je werkelijk bent en tot wat je in staat bent. Aan de hand van vele tips en voorbeelden uit het entertainmentvak laat Henkjan Smits zien hoe je je eigen weg naar persoonlijk succes kunt vinden en je dromen kunt verwezenlijken. Door introspectie dwingt Smits je na te denken over de weg naar het doel, de weg naar succes.
Succes overkomt je niet, het is je eigen keuze! Want uiteindelijk ben jij de enige regisseur van je eigen leven! Of zoals Isabel Allende het verwoorde: “You are the storyteller of your own life, and you can create your own legend or not.”

Henkjan Smits (1961) begon als medisch student steeds meer interesse te krijgen in muziek. Na twee jaar studeren koos hij ervoor om verder te gaan als professioneel zanger/gitarist/songwriter. Vanaf 1992 werkte hij bij diverse platenmaatschappijen, aanvankelijk als radiopromotor, later als product manager, marketing manager en Artist & Repertoire manager. Smits zat als Head of A&R-dept. in het management team van BMG. Hij stond aan de wieg van vele successen in de muziekwereld: van Volumia! tot Kane, van André Rieu tot Danny Malando en van Total Touch tot Herman Brood. Mede door zijn rol als juryvoorzitter van Idols en jurylid van alle talentenjachten die daarna kwamen, is hij ongetwijfeld de bekendste talentontwikkelaar van Nederland.

“Als je diep van binnen weet wat je waard bent en er helemaal voor gaat –je niet terugtrekt en niet opgeeft– dan zal je heel wat mensen verbazen.” – Bob Dylan.”

Referenties:

Ik dacht eerst: dat zal wel weer zo’n westerling zijn die het ons even komt vertellen. Maar eerlijk is eerlijk: Henkjan heeft bij mij wel de luiken geopend.

Anneke Haarsma, PvdA gedeputeerde, Provincie Drenthe

Een inspirerende dag, dat is de beste samenvatting van onze najaarsconferentie. Henkjan’s aandeel daarin was essentieel. Er waren verrassend veel parallellen tussen ’zijn wereld’ en die van ons.

Saskia van Goor, Korps Landelijke Politie Dienst

Henkjan’s verhaal in het Engels over de X-factor is zeer inspirerend voor iedereen. Het internationale publiek dat Henkjan niet kent vond het verhaal minstens zo interessant.

Rutger Peters – directeur Zylom Media Group BV

Hij weet perfect te verwoorden hoe wij onze doelstelling moeten optimaliseren. Daarnaast leeft hij zich prima in in de situatie van zijn toehoorders.

Koen Spaansen – directeur Windkracht Internet BV

Zijn losse manier van spreken en zijn makkelijke manier van contact leggen met het publiek zonder enig verlies aan uitstraling, deskundigheid en autoriteit hebben wij als zeer prettig ervaren. Zijn ervaring in de muziekbranche heeft hij aangegrepen om, met de juiste link, vertalingen te maken naar onze branche, de uitvaartverzorging.

René Kaarsemaker – algemeen directeur P.C. Hooft Groep BV

Inspirerende luchtige workshop die tot leven komt door de vele voorbeelden uit de entertainment industrie.

Gert-Jan Meppelink – directeur operations Randstad Nederland BV

Op 30 augustus 2007 gaf Henkjan Smits een lezing op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het publiek bestond uit maar liefst 39 verschillende nationaliteiten. Het spreekt vanzelf dat de lezing in het Engels plaatsvond wat voor Henkjan geen enkel probleem opleverde. Vloeiend rolden de woorden uit zijn mond en de vele cases uit de praktijk waren bovendien internationaal gekozen.

Het thema was de X-factor. Een thema dat uitstekend bleek aan te sluiten bij de studie en de studenten, want wat maakt nu dat je succesvol bent, hoe kun je je eigen succesfactor ontdekken zowel tijdens je studie als later in je carrière.

Henkjan Smits, vooral bekend geworden met Idols en de X-factor, riep zowel bij de Nederlandse als de internationale studenten – want ook in het buitenland zijn deze programma’s zeer populair – zeer enthousiaste reacties op. Kortom, voor herhaling vatbaar. (deze herhaling was op 28 augustus 2008)

Drs. Carla Flühr – Recruitment/PR manager RSM Erasmus University

Mr. X-factor

Henkjan weet als geen ander dat het in de muziekindustrie niet alleen om goede muziek en muzikaliteit draait. Een artiest moet meer hebben dan een goede stem of een mooi uiterlijk. Het gaat om de combinatie van die enorme hoeveelheid talenten en vaardigheden die een artiest nodig heeft om door te breken, de zogenoemde X-factor. Een heel belangrijk onderdeel van de X-factor is de congruentie tussen imago en identiteit, tussen verbaal en non-verbaal en tussen talent en passie. Er zijn mensen met een geweldige uitstraling, die toch de X-factor missen.

Managementtrainer

De X-factor is natuurlijk niet alleen relevant voor artiesten, maar voor iedereen die baat heeft bij overtuigingskracht. Henkjan geeft lezingen en workshops aan bedrijven over bewustwording van hun imago en over het behalen van persoonlijk succes. Zo hielp hij Yacht, KPMG, Rijkswaterstaat, HEMA, Unilever, Reaal Verzekeringen, AXA, Ordina, DHL, Randstad, Rabo, ABN/Amro, Schwarzkopf Professional en vele anderen om méér rendement te halen uit hun talenten. Ook vertelde hij zijn verhaal aan onderwijsinstellingen als ROC, HAS, In Holland en de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Boek Henkjan Smits

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henkjan Smits. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Henkjan Smits

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief