dagvoorzitterFons de Poel

Fons de Poel

Vanaf 1982 is Fons de Poel in dienst van de KRO als internationaal verslaggever voor de actualiteitenrubriek Brandpunt. Hij werd beginjaren negentig hoofdredacteur van Brandpunt en startte het researchjournalistieke programma Reporter. Momenteel werkt hij als presentator, programmamaker voor het KRO actualiteitenprogramma Brandpunt en Brandpunt reporter. Fons de Poel is tevens initiator van Netwerk, de actualiteitenrubriek van KRO, AVRO en NCRV.

Offerte aanvragen

Ooit begon zijn carrière als schrijvend journalist bij “De Gelderlander” maar ondertussen behoort Fons de Poel al vele jaren tot de top van de Nederlandse televisiejournalistiek.

In zijn zoektocht naar de ziel van onze EU-buren koppelt hij zich aan een lokale chauffeur, met wie hij bevriend raakt, soms onenigheid heeft, dan weer een glas heft, maar hoe dan ook een band smeed.

“Fons de Poel ontwikkeld formats voor congressen en inhoudelijke evenementen en is tevens een veelgevraagd dagvoorzitter.”

Hij laat zich inkwartieren in een vreemd hotel dat altijd iets zegt over de ziel van het land. In Engeland is dat een John Gleese-achtig optrekje in de countryside, in Italië een typisch papa-mama-opa-oma- hotel, in Roemenië strijkt hij neer in het hotel waar de gewezen communistische elite haar buitenlandse gasten verwende (zouden er nog verborgen microfoontjes zijn?).

Verder bevat het programma een reeks ontmoetingen en verhalen, die in grote afwisseling tot een televisie-essay worden gecomponeerd. Telkens met een onderliggende these.

Hongarije dat maar niet onder het melancholieke juk van boze overheersingen vandaan komt, Italie dat ondanks enorme chaos en wanorde meedraait in de economische voorhoede van Europa, traditioneel Engeland dat achteruitlopend de toekomst tegemoet gaat en Roemenie dat zich – snakkend naar adem – onder het schrikbeeld van Ceacescu, Dracula, corruptie en andere misstanden vandaan tracht te worstelen.

PS.

Vanaf 12 juni 2016 op NPO 2 (23.25 uur) befint zijn nieuwe televisieserie. Onder de titel “Blij met de Buren” bezoekt Fons de Poel achtereenvolgens Hongarije, Engeland, Italië en Roemenie.

Boek Fons de Poel

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Fons de Poel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

Offerte aanvragen
  • Meedenken over de perfecte dagvoorzitter
  • Direct contact met alle dagvoorzitters
  • Bureau met ervaring voor, op en achter het podium

Offerte aanvragen voor Fons de Poel

Persona Grata staat in direct contact met uw dagvoorzitter, spreker of presentator dus u kunt rekenen op snelle communicatie en een helder honorarium. Na het invullen van dit formulier zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van alle benodigde informatie.

  • Gegevens optreden

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Snel naar

Dagvoorzitterspreker.nl scoort een 4,6 / 5 op basis van 15 beoordelingen.

Contact Persona Grata

  • Persona Grata
  • Klaas Schipperlaan 37
  • 9731 KC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief