Ilja Gort

Ilja Gort

Succes is imago verkopen

Ilja Gort is componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Met een enorme hoeveelheid succesvolle reclame tunes achter zijn naam verkiest Ilja het Franse land om zich daar als wijnboer te vestigen al waar hij het uiteindelijk tot één van de beste wijnmakers heeft weten te schoppen. In 1994 kocht Gort in Frankrijk het Château de la Garde, appellation Bordeaux Superieur, met 15 hectare wijngaarden. In 2010 veranderde hij die in Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. De wijn werd aanvankelijk gemaakt door de Australische wijnmaker David Morrison, later door de Franse oenoloog Michel Rolland. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ waarvan zowel de rode, witte als de rosé razend populair zijn.

De inspirerende spreker houdt graag een verrassende en buitengewoon geestige spreekbeurt over wijn, Frankrijk en het beste in het leven.

PS: bekijk hieronder het Filmje van Ilja Gort op bezoek bij wijnboercollega Sting op zijn italiaanse Landgoed en daar rept Ilja Graag over

Ilja schreef meerdere boeken, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Het Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie, waaraan onlangs De Vrouwenslagerij en Chateau Slurp werden toegevoegd.

Ilja Gorts optreden kan worden uitgebreid met een wijnproeverij en zelfs met een performance waarbij hij, samen met het publiek, live muziek componeert. Uitgangspunt hierbij zou dan zijn het maken vaneen televisiecommercial vanuit de visie marketing en beleving.

Ter ere van het verschijnen van de vijftigste Slurp! fileert hij in deze aflevering onbarmhartig het brein van de Fransman. Wellicht heb je er wel eens een gezien, een Fransman. Ogenschijnlijk niets aan de hand.
Maar kijk uit! Tussen de oren van Fransen en Hollanders zit een loopgraaf vol verschillen!
De vier meest in het oogspringende zijn:
1. Fransen eten geen oliebollen.
2. Fransen lijden aan dwangmatige administratiezucht.
3. Fransen vinden geld gênant.
4. Fransen houden van wachten!
Allez, on y va!

Informatie aanvraag

Prijs op aanvraag