Hendrick Smit

Hendrick Smit

Hendrick bekijkt de zaken graag van een andere kant. Verandering van perspectief legt nieuwe oplossingen bloot. Als chemisch technoloog en technisch verkoper is hij gewend om onderwerpen te onderzoeken en tot de kern door te dringen, de essentie. Hij begeeft zich daarbij tot ver buiten zijn oorspronkelijke vakgebied en heeft een voorliefde voor controversiële thema’s.

Hendrick weet zich goed te verwoorden, met passie en droge humor. Spreekbeurten geven hem energie en die geeft hij gemakkelijk door aan de zaal. Hij doet ’t goed als ‘aanjager’ in het begin van een congres. Een volle dag spreken over een onderwerp waar hij in thuis is gaat hem ook met gemak af.

De onderwerpen waar hij zich tot nu toe op gestort heeft zijn te vinden op YouTube. In z’n serie ‘Hendrick lost op’ (en ‘Hendrick solves’ in het Engels) brengt hij grote en kleine wereldproblemen terug tot handelbaar formaat. Onder dit motto zijn er inmiddels meer dan 50 afleveringen met onderwerpen die sterk uiteenlopen, over zout, de ziekte van lyme, het klimaatprobleem, stoppen met roken, spaarlampen, kwik, vaccinatie, slachofferschap, electomagnetische straling en complotdenken. Luister naar Hendrick en je krijgt die kwesties van een andere kant belicht. Hendrick vraagt je niet om hem direkt te geloven en nodigt je uit om zelf te gaan onderzoeken. Eigen verantwoordelijkheid is een thema wat hem nauw aan het hart ligt.

Informatie aanvraag

Prijs op aanvraag