Franka Rolvink

Franka Rolvink

Franka Rolvink Couzy is chef redactie bij Het Financieele Dagblad.

Waarmee verdient Nederland in 2020 zijn geld? En hoe? Dat zijn de interessante vraagstukken.
Verantwoordelijk voor de verslaggeving van de wereldwijde zakelijke, economische en politieke ontwikkelingen in de krant en op het web. Aansturing van 20 redacteuren. Speerpunten: story telling, verandering, van print naar digitaal, social media, concept denken, inspiratiesessies en ondernemer..
Bij FEM Business was zij de winnaar van de City Group Award voor journalistiek talent 2004 met onderzoeksverhalen over Aegon, PCM en de vier grote accountantskantoren.

Ze kent de inhoudelijke kant van het ondernemerschap en heeft lesgegeven in financieel en economische journalistiek aan studenten die werkzaam zijn in de journalistiek bij RTLZ, Nieuwsuur, NU.nl etc.

Van 2004 tot en met 2009 deed Franka voornamelijk verslag van grote overnames, corporate governance beleid en het beloningsbeleid bij grote bedrijven. De private equity-sector, die toen grote stappen zette in Nederland, was haar specialiteit. Onderzoeksverhalen schreef ze onder meer over de verkoop van uitgeverij PCM en het failliet van Van der Hoop Bankiers. Later kwam hier de verslaggeving van de kredietcrisis bij en vanaf 2009 werd de retailsector een specialisatie.

Begin jaren 2000 was Franka Journalist verslaggever bij Elsevier, FEM Business en FinanceTelevision waar ze meer keren per dag een webjournaal maakte over financieele en economische onderwerpen en verslag deed van het nieuws omtrent beursgenoteerde bedrijven.
Foto: Binh Tran

Informatie aanvraag

Prijs op aanvraag