Bo van der Meulen

Bo van der Meulen

Momenteel is Bo te horen als Engeland correspondent voor NCRV Radio 1 Lunch

van der Meulen(1962) werkte bij de Vara als casting director van de Matinee op de Vrije Zaterdag en casting adviseur voor de TROS opera concerten. Hij was presentator van “Juist Afgestemd”waarin hij nieuwe vokale CD’s besprak en samen met Clairy Polak en later met Cox Habbema, presentator van het wekelijkse cultuurmagazine “Ophef en Vertier”. Verder presenteerde hij de radioprogramma’s Roodgloeiend, Ontbijtradio en Spijkers met Koppen.

  • Hij is muziek producent van het populaire televisie programma “Una Voce Particolare en was bestuurslid en lid van de artistieke commissie van het Internationaal Vocalisten Concours ‘s Hertogenbosch. Voor de TROS produceerde hij een documentaire over Giacomo Puccini en presenteerde hij 50 jaar Eurovisie Songfestival.
  • Sinds 2001 woont en werkt hij in London. Voor de BBC werkt hij als producer aan opera’s en de Proms. Hij werkte mee aan een avondvullend herdenkings programma over Maria Callas en verzorgde CD besprekingen voor BBC Radio3. In 2007 maakte hij zijn BBC debuut als televisie presentator in de Proms waarvoor hij de beroemde sopraan Renée Fleming interviewde.
  • Voor de AVRO presenteerde hij een concert met Renée Fleming die hij ook gedurende een half uur (in het Engels) interviewde in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
  • Bo werkt regelmatig als opera deskundige mee aan televisie produkties en is jurylid voor de Royal Philharmonic Society Awards.
  • Voor Pathé-Tuschinki presenteert hij de opera voorstellingen van de Metropolitan Opera in New York. Hij geeft regelmatig lezingen over opera en musical en presenteerde hij voor de TROS het grote 80ste verjaardags concert voor musical grootheid Stephen Sondheim. Hij introduceerde in twee talen de finales van het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch.
  • Hij presenteert het opera theater programma “Back Stage at the Opera” en schrijft CD recensies voor tijdschriften zoals “Italie Magzine”.

Bo van der Meulen spreekt 5 talen vloeiend.

Informatie aanvraag

Prijs op aanvraag