U bevindt zich hier:  Home  >  Dr Ellen ter Gast

Dr Ellen ter Gast

Dr Ellen ter Gast Vergroot afbeelding

Ellen als Dagvoorzitter 

Deze hooggeleerde dame is weliswaar doktor in de filosofie, zij weet echter dat echte wijsheid niet uit boeken komt maar uit het ware leven. Al meer dan tien jaar leidt zij debatten en gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat over het glazen plafond voor werkende moeders, de actualiteit van Kant’s derde kritiek of de wijze waarop het beste een innovatieve en duurzame organisatie kan worden gecreëerd, Ellen is altijd uitstekend voorbereid en weet als echte filosofe hoe zij kritisch door moet vragen. Zij weet een zakelijke uitstraling moeiteloos en met humor te combineren met een ontwapenende stijl en is daarmee de ideale dagvoorzitter voor organisaties die iets anders willen dan “een man in pak”.  

Ellen is geboren in den Haag (1971) en getogen in Groningen. Zij studeerde in Amsterdam, niet alleen filosofie maar ook biologie. Daarna werkte zij een paar jaar als bedrijfskundig onderzoeker aan de Erasmus in Rotterdam. Zij voelt zich eigenlijk overal wel thuis.  

Ellen als Spreker

Door haar unieke achtergrond in zowel de biologie, de bedrijfskunde als de filosofie kan Ellen verfrissende perspectieven bieden op alledaagse vraagstukken binnen organisaties. Als geen ander is ze in staat om modieuze termen als “innovatief”, “duurzaam” of “maatschappelijk verantwoord” kritisch onder de loep te nemen. We willen allemaal graag innovatief en duurzaam zijn, maar wat bedoelen we daar dan precies mee? 
Wat is het verschil tussen echt duurzaam en een groen imago? Het jaarverslag af drukken in groene inkt op gerecycled papier draagt echt niet veel bij aan een beter milieu en het is zeker niet innovatief.

Omdat Ellen er niet van houdt om twee keer hetzelfde verhaal te houden kunt u bij haar alleen maar terecht voor nieuwe lezingen. Lezingen die zij op maat maakt aan de hand van actuele vragen die spelen binnen uw organisatie. Zo gaf zij al lezingen over vragen als:

  • Wat zijn de overeenkomsten tussen lerende organisaties en lerende systemen uit de biologie? Wat kunnen we als organisatie leren van de biologie? Hoe kunnen levende systemen zich aanpassen aan veranderingen in de omgeving met behoud van hun “genen”?
  • Hoe ontstaan lerende netwerken? Wat kunnen netwerkorganisaties leren van de neurowetenschappen?
  • Wij willen graag een innovatief bedrijf zijn, wat kunnen we daarbij leren van de denkwijze van kunstenaars?

Daarnaast kunt u haar altijd vragen om haar mening te geven over het fenomeen ploetermoeder of de vraag waarom vrouwen doorgaans minder verdienen dan mannen. Zij doet dat graag en liefst met veel humor. Ze is geen feministe.

Multimedia impressie
Meer informatie
Meer informatie
Prijs:
€ 1000 - € 2000