U bevindt zich hier:  Home  >  Beno Hofman

Beno Hofman

Beno Hofman Vergroot afbeelding

Hij staat in Groningen bekend als dé huishistoricus van RTV Noord en OOG TV. Hij heeft een groot talent om zijn uitgebreide kennis van de regionale en lokale geschiedenis op een voor iedereen begrijpelijke en aangename wijze voor het voetlicht te brengen. Beno Hofman maakte naam als bedenker en presentator van het populaire en meermalen bekroonde televisieprogramma Beno’s Stad. Daarnaast is hij vaste wekelijkse gast op Radio Noord met een aan de actualiteit gerelateerd historisch verhaal. In Noord Nederland is Beno Hofman een veelgevraagd spreker over uiteenlopende historische onderwerpen, waarbij hij soms letterlijk het historische figuur zelf is. Eind 2008 werd Beno  door de lezers van het Dagblad van het Noorden gekozen tot 'Stadjer van het jaar'. 'Niet eerder zette de winnaar de negen medekandidaten op zo'n grote achterstand', schreef de krant. Een greep uit de motivaties: 'Hoe hij over de Groninger geschiedenis vertelt, kan geen ander'; 'Hulde voor de originele manier waarop hij allerlei aspecten van de Groninger geschiedenis onder de aandacht brengt'; 'Door hem ben ik trots op Groningen en haar geschiedenis'.

Beno Hofman werd in 1954 in Workum (Fr.) geboren uit Groninger ouders. Nadat Beno in 1980 afstudeerde in de historische-geografie, werkte hij jarenlang in de stad Groningen als docent in het middelbaar onderwijs en zette een grote reeks publicaties op zijn naam. 

  • Intermezzo 

Beno Hofman verzorgt op maat gesneden historische luchtige, cabareteske intermezzo's. Hij kruipt daarbij in de huid van een figuur uit de geschiedenis die het onderwerp vanuit historisch perspectief beschouwt en nuanceert. Zo verbeeldde hij bijvoorbeeld op “ Open Monumentendag” de historische kaartenmaker Johan Sems. Tijdens een concert in de Groninger Stationshal hield hij een voordracht met spoorgedichten als oud stationschef. 

Multimedia impressie
Meer informatie
Meer informatie
Prijs:
tot €1000