U bevindt zich hier:  Home  >  Jacques d’Ancona

Jacques d’Ancona

Jacques d’Ancona Vergroot afbeelding

Jacques d’Ancona? Hebben we het over die superkritische juryvoorzitter zoals we die leerden kennen op tv? Jawel. Maar hij is meer: een man die de zaken aan elkaar praat op clinics, openingen en premières. Doortastend en actueel in zijn benadering.

Als dagvoorzitter en debatleider legt hij als intermediair snel contact, gesteund door zijn journalistieke achtergrond. Tijdens media- en presentatietrainingen is hij de praktische adviseur met betrekking tot de opbouw van het betoog, het brengen van 'het slechte nieuws' en alle details rond houding, timing, articulatie, tempo, informatie en non-informatie. 

In zijn aankondigingen als presentator van volstrekt uiteenlopende evenementen en zijn optreden als jurylid doseert hij inhoud met mildheid, begrip en rechtlijnigheid. Als gastspreker is hij alert, boeiend, slagvaardig, nooit zoetsappig en gewapend met een brede kennis. 

Strak en stijlvol. Sommigen vinden hem nogal kritisch. Dat wil hij graag zo houden. ”Ik heb altijd wat te melden of eventueel te mekkeren…” 

Thema’s als spreker 

Ruim dertig jaar journalist en criticus 

Gespecialiseerd in het brede vlak van musical, cabaret, toneel en ‘showbizz’. Beweegt zich in het bedrijfsleven met media- , motivatie- en presentatietrainingen, is presentator en opereert als dagvoorzitter tijdens congressen, forumbijeenkomsten en symposia.Theater in Nederland: de crisis, de prijs van de kaartjes, de btw, waarom gaan we waarom gaan we, waarom gaan we niet, hoeveel voorstellingen gaan we overslaan! En bovendien: waar vinden hoogopgeleide artiesten nog werk. Uitzicht op riante WW. 

De juryvoorzitter en de presentator
Maakte naam in het televisieprogramma De Soundmixshow, vooral door een totaal ander, eigen geluid te laten horen. Het werd een spraakmakende functie die hij achttien jaar volhield onder het motto: ´Sommige mensen vinden me nogal kritisch. Dat wil ik graag zo houden´. Zijn brede interesse brengt hem in aanraking met radio- en tv programma’s met een contrasterende signatuur. Daarin toont hij zich een alert presentator, een scherpzinnig interviewer, en een jury- en panellid met een visie en een heldere mening. Bij TV-Noord bracht hij drie series van het succesvolle, goed bekeken interviewprogramma ‘ Als de Dood…’ met confronterende gesprekken over facetten van dood en leven. Presenteerde en jureerde kandidaten voor ‘’Bommen Berend – de musical.” De verhalen uit de coulissen van de televisiestudio’s, de intriges, de ellebogen! 

De artistieke sector 

Was zeventien jaar jurylid van de Nationale Cabaretprijs en tien jaar lid van de jury voor de prestigieuze John Kraaijkamp Musical Awards. Is ambassadeur van enkele goede doelen en stichtingen en neemt daarin een werkzaam en betrokken aandeel. Werd mede daarom in 1997 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.De ontwikkeling van de musical in Nederland vanaf de eerste “Heerlijk duurt het Langst” van oer-musicalmoeder Annie M.G Schmidt tot en met “Zorro”.De facetten van talentscouting op televisie, de wonderlijke, bizarre wegen van de jury’s en hoe creëer je in één avond een vallende ster!.....? 

Beslissingen
Leiderschap en autoriteit! 

Als scheidsrechter was hij 22 jaar actief in de top van het amateurvoetbal. Fungeerde binnen de KNVB als cursusleider, rapporteur van scheidsrechters en coach van aankomende fluitisten in het Betaalde Voetbal. Was medeoprichter van het talententoernooi Eurovoetbal en bijna dertig jaar bestuurslid.Waarom ik een aanbieding van Joop van den Ende afwees en Henk van der Meijden liet lopen... 

Homo at Home 

Een mooi, serieus en bewogen verhaal: hoe hij op zijn dertigste van binnenuit het slot forceerde en uit de kast kwam. 

Een reis langs grote namen en daden! 

Praktisch leiderschap. Het motiveren van jonge mensen naar het voorbeeld van Joop van den Ende. In Aalsmeer leerde hij hem kennen op het moment dat lang niet iedereen vermoedde van hoeveel betekenis Joop zou worden in het nationale en internationale media- en theaterlandschap. Motto: ‘’Je bent hier niet voor het laatst geweest,” de adembenemende tocht door een boeiende loopbaan, langs vreemdsoortige obstakels in contact met boeiende en afschrikwekkende mensen in ’het wereldje.’ 

Een doorsnee, dwars door de tijd 

Een scheidsrechter die als journalist -- Min of meer bij toeval, want Henny Huisman had hem ergens ontmoet en Joop van den Ende werd de ontdekker – een bekende Nederlander werd. Dat facet heeft hij op kwaliteit in stand gehouden. Het boegeroep van volle studio’s deerde hem niet. Dit leerde hij als scheidsrechter uitputtend kennen...

Veilingmeester

Jacques is een meester in het veilen voor alles wat meer moet opbrengen dan het waard is. Hij verdiend zichzelf met het grootste gemak dubbel en dwars terug.

Multimedia impressie
Meer informatie
Meer informatie
Prijs:
€2000 - €3000