U bevindt zich hier:  Home  >  Lenette van Dongen

Lenette van Dongen

Lenette van Dongen Vergroot afbeelding

Nederlands cabaretière en zangeres. 

Van Dongen debuteerde in de musical 'Cabaret' en speelde vervolgens in 'Jeans', 'Adèle in Casablanca' en 'Tsjechov'. In 1989 speelt ze met Peter Lusse en Hans van Gelder het theaterprogramma 'Pappenheim'. Sinds 1993 treedt zij op met solo-cabaretvoorstellingen. In 2004 won ze samen met Spinvis de Annie M.G. Schmidt prijs. In het seizoen 2003/2004 speelde ze een hoofdrol in de musical Mamma Mia! als alternate van Simone Kleinsma, eerder speelde zij in de musical Tsjechov naast onder anderen Boudewijn de Groot. 

Na de dood van Theo van Gogh had Van Dongen moeite met het schrijven van conferences; in plaats daarvan maakte ze het muzikale programma Rafels. In 2007 speelde ze in de musical Doe Maar! Eind 2007 maakte ze voor Teleac samen met regisseur Walter Goverde negen ontroerende interview uitzendingen met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Nu is zij weer druk bezig met het maken en spelen van haar nieuwe, 7e solovoorstelling: ‘Nikè, godin van de overwinning’ die november 2008 in première zal gaan. Verder schrijft Lenette elke maand een column voor het blad ‘Opzij’. Deze eerste columns verschenen in de bundel ‘Lenette’ In het najaar 2008 is er een tweede bundel verschenen ‘Morgen ga ik weer van hem houden’.

Cabaretière en columniste Lenette van Dongen deelt rake klappen uit aan kruidentheemutsen, de grote bek in de sportschool, het multitaskende moderne voruwenleven en dubbel D-borsten.

Lenette wordt veel gevraagd voor:

  • Congressen waar de vrouw centraal staat
  • Verschil man vrouw thema's
  • Standaard optredens variërend in duur
  • Muzikale optredens

Multimedia impressie
Meer informatie
Meer informatie
Prijs:
Op aanvraag