U bevindt zich hier:  Home  >  Congresorganisatie

Congresorganisatie

Congresorganisatie daar weten wij van en daar houden wij van. Hoe bereikt u uw doestelling en is de logische weg daarvoor ook de meest efficiënte?

Persona Grata bemiddelaar en congresontwerper

  • De bakermat van succes: altijd het juiste idee op de juiste plek is de gedachtegang die Persona Grata volgt bij de invulling en vormgeving van een opdracht. Vooral onze theaterachtergrond heeft geholpen te doen inzien dat voor bijeenkomsten dezelfde wetten van toepassing zijn als op een theatervoorstelling. Opbouw, spanning, sprekerprestaties, presence, presentatie, timing en de M formule zijn standaardwaarden om tot een resultaatvolle bijeenkomst te komen. De gedachtegang om een congres of bijeenkomst te organiseren door enkel een paar sprekers en een bekende dagvoorzitter te engageren en hen een thema mee te geven, is als niet werkend geclassificeerd. Nadoen en aanpassen leveren doorgaans maximaal een leuk resultaat op.

Meetbaar succes. Waarom wilt u eigenlijk een meeting organiseren?

  • Welke reden en welk doel heeft u eigenlijk. Is het mogelijk het verschil in kennis, motivatie, inzicht, strategie, het verkrijgen van leads voor en na uw bijeenkomst te meten. Meten is weten. Daarom is het interessant te vertrekken vanaf een helder geformuleerd doel of een veranderwens van waaruit achteraf valt af te leiden of uw meeting ook daadwerkelijk effect heeft gehad. Uiteindelijk zouden reden en doel de werkelijke aanleiding moeten zijn om een congres, symposium, debat, meeting of bijeenkomst te organiseren.

  • Zonder verruimde geest, verbrede horizon of verrijkte ervaring mag niemand de deur uit is ons leus. Creatieve betrokkenheid van een relatieve buitenstaander ‘het frisse oor’ dat hetzelfde belang dient maar vrijer is van opvatting, is naast ervaring de belangrijkste bijdrage die Persona Grata zal toevoegen aan de doelstelling om een thema over het voetlicht te brengen. Ervoor zorgen dat er een gebeurtenis plaatsvindt die aankomt, beklijft en motiveert. Productie van a-z, bemiddeling vaneen dagvoorzitter, sprekers en/of een eventueel intermezzo zijn min of meer vanzelfsprekende bijzaak. Onze uitdaging als congresontwerper is in aanpak en uitvoering nieuw of op z’n mist vernieuwend te zijn.

We hebben blauwdrukken liggen maar bewaren enkel behaalde resultaten uit het verleden.

  • Alvorens het thema dagvoorzitter aan te snijden is de vorm van belang. Afhankelijk ook van doel en manier van informatie naar uw gasten brengen kan er voor een manier van presenteren gekozen worden. Debat, journalistiek, tafelgesprek, beeldend, sprekers, workshops, entertaining, collegetour etc…

Zonder gezicht geen helderheid

  • Uw dagvoorzitter is gastheer en zet de toon van een bijeenkomst of congres. Goed dus om vooraf te bepalen wat die sfeer moet zijn! Wordt het een bekende of onbekende, prominente, vrouwelijke, kundige, humoristische, theatrale, muzikale, komische of leuke dagvoorzitter.Met deze twee belangrijkste pre-congres afspraken kan dan de productie aan de slag om binnen de budgettaire voorwaarden op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten om de bijeenkomst tot een mooie gebeurtenis te laten verworden.

  • De enige reden dat waarom dat niet zou kunnen lukken is tijd. Onze ervaring leert dat er te vaak en teveel last-minute boekingen zijn waarmee en u uzelf en de organisatie op voorhand opzadelt met een resultaat onder de maat. Minimaal een half jaar tot 4 maanden voor datum geeft de beste mogelijkheden.

Tot uw dienst: Het congresorganisatie bureau met ervaring op, aan de voor en achterkant van het podium.

Inhoudelijk adviseur congresorganisatie: Rick van der Kleij 

Rick heeft een missie: hij wil uw publiek boeien met inhoud. Daarom stelt deze enthousiaste, ervaren, jonge gespreksleider scherpe vragen. Daarmee begint hij al in de voorbereiding als hij de organisatie van een congres ondersteunt. Hij wil vooral weten wat u wilt bereiken met het congres. Op basis daarvan helpt Rick uiteenlopende organisaties aan geschikte subthema's, formats en stellingen om uw doelgroep te betrekken bij de inhoud van het congres.

Sharon Roest

Allround Projectmanager met oog voor detail: Sharon Roest

Een congres of evenement organiseren is dé manier om nieuwe relaties te bouwen of bestaande te bevestigen. Als gastheer of –vrouw wilt u dan wel dat aan alles is gedacht, want het succes van een relatie zit in de details. Indien u niets aan het toeval over wilt laten, schakelt u Persona Grata organisator Sharon in. Zij is is een zeer ervaren projectmanager. Doelgericht, effectief en zakelijk. Met een ongekend oog voor detail bij planning, organisatie en budgetbewaking. Zodat u zich kunt concentreren op datgene waar een congres voor bedoeld is: de relatie met uw gasten.

engels sprekende

Dagvoorzitter boeken

spreker boeken

intermezzo boeken

presentator boeken